_ Golem Gidts

U bent hier

U bent hier

Golem Gidts

Koen Van Mechelen - 2007
i.s.m. Secundair Ondrwijs Dominiek Savio

In Groep Gidts staat een Golem, een houten reus.
Met grote ogen kijkt hij in de verte, de wijde wereld in. 

Golem GID(t)S

Solidariteit met kwetsbare mensen in onze maatschappij is één van de peilers waarop ook onze organisatie is gebouwd. Wij hebben de opdracht om elkaar gelukkig te maken, om van elkaar te houden zonder onderscheid van rang, kleur, afkomst.

Dit kunstproject van Koen Van Mechelen geeft er een extra dimensie aan: de Golem wil een wereldwijde verbondenheid tot stand brengen tussen diverse groepen en personen die opkomen voor de waardigheid van iedereen – ‘globalisering van solidariteit’. Kinderen over de hele wereld zullen erdoor weten dat er mensen zijn die willen dat ze een stem en een gezicht krijgen in de maatschappij. Ook voor kinderen moet een gelukkige toekomst mogelijk zijn. 

Het open hart in het Golembeeld nodigt uit om er al onze wensen voor een betere wereld in te stoppen. Dat zet de Golem alleen maar tot goede dingen aan.
Zolang wij als organisatie onze inspiratiebron en waarden in ons hart bewaren, zolang zullen we trouw blijven aan onze opdracht: warme genegenheid, toekomst en waardigheid bieden aan personen met een handicap.

Meer info: https://www.gidts.be/internationaal