U bent hier

U bent hier

Twists: schilderen ook mogelijk zonder handen!

Het zoeken naar kansen voor mensen met een (neuro-)motorische beperking zit in het DNA van Dominiek Savio. In onze creatieve ateliers moeten we soms oplossingen zoeken voor de beperkte fijnmotorische mogelijkheden van de cliënten. En ... ja daarvoor is soms een 'twist' in de mindset nodig.

Heidi schildert op haar manier en is dus heel blij met wat zij zelf kan realiseren. Vlak per vlak wordt door de begeleider afgeplakt zodat Heidi vrij kan schilderen. Eens een vlak droog is, wordt dat weer beschermd, een ander vlak verschijnt en Heidi kan naar eigen keuze een nieuw kleur opstarten ...

"Cliënten met beperkte grijpfunctie kunnen schilderen door een specifieke helm die aangepast is. Het penseel monteren we op de helm. De cliënt kan hierdoor zelf schilderen. Deel per deel, kleur per kleur zie je het schilderij tot leven komen." (Daphne Cosaert, atelierbegeleider) 

"Op mijn kamer hangt mijn zelfportret.  Het duurde lang om dit schilderij te maken. Ik ben dan ook altijd heel fier op het resultaat." (Heidi Haemers, cliënt)

Dit is één van de kleine aanpassingen die ervoor zorgt dat ook de creativiteit van onze cliënten een kans krijgt: telkens verder kijken dan de beperkingen. Voor onze kantklossers zijn er kleine en grote kloskussens, kleine en grote klossen of zelfs ronde en vierkante. In het productiegerichte atelier worden machines zo ingesteld dat de cliënt veilig en zelfstandig kan werken ...