_ Lysterbesse opent officieel hun nieuw gebouw

U bent hier

U bent hier

Lysterbesse opent officieel hun nieuw gebouw

Op 19 maart werd het nieuwe gebouw van De Lysterbesse, woonentiteit van Dominiek Savio, officieel geopend. De bewoners en medewerkers ruilden hun oude stek ik voor een totale upgrade in een groen kader.

De Lysterbesse is een werking voor volwassenen met (neuro-)motorische beperking die inzet op zelfstandigheid met ondersteuning en nabijheid van de begeleiding.

Met een steuntje in de rug

Overdag vult iedereen zijn dag in volgens eigen mogelijkheden en interesse. Eens ze ’s avonds of tijdens het weekend thuis zijn, genieten ze van hun zelfstandigheid en kunnen ze tegelijk ook rekenen op een begeleidingsteam voor een diversiteit van vragen. Wie toch graag eens samen met anderen iets doet, kan vrijblijvend ingaan op groepsactiviteiten vanuit de entiteit.


Tijd voor verandering

De werking verandert niet, maar de locatie was na meer dan 35 jaar toe aan vernieuwing: vaak te kleine studio’s, bijna geen persoonlijk sanitair … Het gebouw was niet meer afgestemd op de huidige normen.

Sinds februari huizen 16 personen in het nieuwe gebouw ter hoogte van Hoeve ter Kerst in Gits in een oase van groen. De stap naar deze nieuwe stek bracht veel stress, verlangen … met zich mee maar intussen zijn de bewoners op weg naar een nieuwe ‘thuis’. Een plaats met veel lichtinval, eigen sanitair, een huiselijke gezamenlijke ruimte ‘de living’ en zoveel meer.


Officiële opening

Tijdens ‘de Dag van de Zorg’ op 19 april, werd het gebouw officieel geopend. Er kon bijgepraat worden, verteld worden over hun nieuwe ‘thuis’. Daarnaast was er ruimte om iedereen te bedanken en vooral ook om gezellig samen te zijn. Na de receptie stelden we de Lysterbesse open voor het grote publiek en vertelden we met veel plezier over ons nieuw gebouw.


Merci!

De nieuwbouw (en de verhuis) werd mee mogelijk gemaakt door architectenbureau Dertien12, een topteam van eigen medewerkers (technische ploeg, chauffeurs, ICT …) en in het bijzonder alle vrijwilligers, netwerk … die een handje mee hielpen om deze droom te verwezenlijken.
Daarnaast deden veel mensen ook een gift, acties om geld in te zamelen... die ermee voor zorgden dat het gebouw er uitziet zoals op vandaag.

Vanaf nu bouwen we opnieuw verder aan onze ‘thuis’ en rest ons alleen maar genieten.
Graag eindigen we met een grote pluim voor de bewoners én het begeleidingsteam voor het vele geduld, het samenwerken naar de verhuis toe, het plezier en hun lach tijdens de drukke periode en zoveel meer!