U bent hier

U bent hier

Eerste steenlegging van de nieuwe Lysterbesse

Eerste steenlegging Lysterbesse

Afgelopen dinsdagavond vierden de bewoners van De Lysterbesse feest ! Ze gaven het startschot voor de bouw van de nieuwe Lysterbesse naast de terreinen van Hoeve ter Kerst. Het moderne complex zal beschikken over meer dan 18 studio's die beter zullen beantwoorden aan de hedendaagse behoeften van de bewonners. Tegen eind 2022 zou het gebouw moeten worden afgewerkt.

Ter hoogte van de spoorwegovergang in de Bollestraat bevindt zich de huidige infrastructuur van leefgroep De Lysterbesse, een van de woonentiteiten van Dominiek Savio. De Lysterbesse huisvest bewoners met een motorische beperking. Ze krijgen er elk hun eigen leefruimte en krijgen ondersteuning waar nodig. Het huidige gebouw dateert uit de jaren ’70 en is dringend aan vernieuwing toe. Het moderne complex zal naast achttien studio’s met eigen sanitaire voorzieningen ook een gemeenschappelijke leefruimte krijgen.

Inspraak bewoners

De betrokkenheid van de bewoners was groot, ze spraken regelmatig af met de architecten om hun ideeën voor te leggen. Zo bouwen ze mee aan hun eigen toekomst en die van de Lysterbesse. 

Wensen vereeuwigd

Na de toespraak werden de wensen van de bewoners in een koker gestoken. De koker zit in een steen, die onder het terras van het nieuwe complex zal liggen. De groep startte nadien met de officiële eerste steenlegging, op die manier droegen ze letterlijk hun eigen steentje bij aan het bouwproject. Om af te sluiten was er een receptie voor familie, vrienden en de aanwezigen.