U bent hier

U bent hier

Dominiek Savio lanceert NAHdine, samen met Familiehulp

NAHdine-project

Copyright: Maxime Petit

Elk jaar worden vijftigduizend Vlamingen getroffen door een niet-aangeboren hersenletsel. De oorzaken zijn divers: een ongeval, een herseninfarct... Bij ongeveer vijftienduizend mensen is dit letsel blijvend, waardoor ze vaak zorg nodig hebben. "Ze worden in het ziekenhuis wel ondersteund via revalidatie, maar eenmaal thuis worden ze pas echt geconfronteerd met wat ze niet meer kunnen", vertelt Kimberley Dumarey van Dominiek Savio. "Het NAHdine-project wil in West-Vlaanderen deze mensen ondersteunen" 

NAHdine is een partnership tussen Familiehulp en Dominiek Savio. Door een nauwe samenwerking willen de partners mensen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) in de thuisomgeving sterker maken.

NAHdine ondersteunt bij problemen rond:

  • Agenda en planning
  • Uitvoeren van huishoudelijke taken
  • Motoriek
  • Communicatie ...

Dit gebeurt in de thuisomgeving, in max.10 sessies van 3 uur, verspreid over 20 weken.

Na de trainingssessies is de cliënt in staat om de activiteit uit te voeren, eventueel met extra ondersteuning door de dienst gezinszorg of thuisbegeleidingsdienst.

De sessies zijn gratis. Het project wordt gerealiseerd met de steun van het Fonds Dr. Daniël De Coninck, beheerd door de Koning Boudewijnstichting. 

Download hier de informatiefolder

Lees hier het krantenartikel uit het Laatste Nieuws