U bent hier

U bent hier

Beter een goede buur dan een verre vriend | Buurtfeest in De Molenreke

Eind mei wordt overal 'Dag van de Buren' georganiseerd. Onder het motto 'beter een goede buur dan een verre vriend' duiken overal initiatieven op om elkaar te ontmoeten. Dit jaar werd De Molenreke, deel van onze volwassenenwerking, de uitvalsbasis voor een mooi buurtfeest!

Samen aan de slag

Samen met één van de buurvrouwen kreeg het initiatief vorm. Zij had al ervaring met een vorige editie en ging in gesprek met ons. Onze bewoners stelden voor om het feest eens in het groen van De Molenreke te laten doorgaan: ruimte voor iedereen.

Ontmoetingsfeest

Druppelsgewijs kwamen de buren het terras opgewandeld en zochten een plaats aan de sfeervol opgezette tafeltjes. Er waren versnaperingen, dranken aan democratische prijzen. Spontaan ontstonden er mooie en sfeervolle gesprekken tussen onze buren en onze volwassenen. Er werd ontmoet, gelachen ... het was een hartelijke bedoening.

Veel van de buren waren niet bekend met het project 'De Molenreke' en vonden het heel waardevol dat het feest op hun domein werd georganiseerd. Er werd verhaal geschreven op de dag waar de buren mee aan tafel zaten. Op naar de volgende editie!