U bent hier

U bent hier

Als de vakantie bijna vergeten is ...

Ouder aan de computer, vinger aan de knop ... start ... go!
In veel huiskamers krijg je zo'n beeld te zien zien als de inschrijfperiode voor kampen eraan komt. Het aanbod is super, er is heel veel, maar steeds opnieuw te weinig om deze onnodige stress te vermijden.

Vakantiewerking

Voor kinderen en jongeren verbonden aan Dominiek Savio doen wij jaarlijks ook een aanbod om de kinderen die minder gemakkelijk een extern aanbod vinden een fijn vakantiegevoel te geven. Dit omdat we het willen, omdat we weten dat het nodig is, omdat we er willen zijn voor hen.

Speciaal of bijzonder? Soms hoeft dit niet. Ook gewoon moet kunnen. Uitstapjes zijn fijn, maar de tijd om rustig samen te zijn, weg van de schooldrukte geeft ook al een andere energie.En natuurlijk mogen extra's niet ontbreken. Zo gingen een groepje van onze kleinsten op bezoek bij de dolfijnen. 

Dolfijnen spotten

De dag startte met een show van de dolfijnen. Ze sprongen … hup … omhoog uit hun groot zwembad. Het water spetterde in het rond. Heerlijk om naar te kijken. Een meisje uit het publiek mocht in een bootje stappen en de dolfijn duwde met zijn snuit het bootje vooruit. Iedereen werd blij bij het kijken naar dit leuke duo.

Draaien, gieren, schreeuwen

Enkele rondjes op de paardenmolen, op weg met retro auto’s en stoer doen in de botsauto’s ... maar steeds veilig aan de grond.
De hogere sferen volgden daarna: in de
dolfijntjesdraaimolen gingen we met één druk op de knop we omhoog en omlaag. De dolfijnenrups bracht ons met volle snelheid omhoog en omlaag en ging van links naar rechts. Twee ritten op een rij zorgden voor veel gekriebel en geschreeuw van plezier.
Wie vond dat dit nog niet genoeg was, waagde zich aan de piratenboot: stoere jongens en meisjes zeggen ons ahoi!

Rust opzoeken

Tijdens onze wandeling door het park ontmoetten we ook nog Bobo. Hij kwam handjes schudden en we gingen samen met Bobo op de foto. We lieten ons ook rijden in een treintje. Dit bracht ons tot bij de mooiste plekjes van het park en zijn vele dieren: geitjes, eendjes, de lama, een koe en heel veel kippen. 

Zo'n dagen geven onze kinderen en hun begeleiding een extra boost. Tijdens zo'n momenten ontmoet je elkaar op een andere manier en dat geeft extra energie om er verder samen voor te gaan!