U bent hier

U bent hier

Veranderingen in het gezin en het sociale netwerk na het oplopen van NAH

Datum: 
donderdag, 5 december, 2019 - 19:00 t/m 21:30

Een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) treft niet alleen de persoon zelf, maar ook zijn gezin, en zelfs de hele familie.
Als partner, ouder of kind, broer of zus neem je als vanzelfsprekend zorg op en word je met heel wat emoties geconfronteerd. Je moet je weg zoeken in heel wat praktische, organisatorische en administratieve zaken.

Zorg dragen voor iemand die voorheen zelfstandig functioneerde en een eigen toekomstbeeld had, is helemaal niet vanzelfsprekend. Door de cognitieve en gedragsmatige gevolgen van het hersenletsel, is het vaak niet meer mogelijk om samen met de persoon bepaalde keuzes te maken. De persoon vindt de aangeboden hulp niet nodig, overschat zichzelf … of net omgekeerd: stelt zich afhankelijk of eisend op.

Hoe kan je de persoon blijven betrekken in de keuzes en rekening houden met zijn verwachtingen? En tegelijk: hoe kun je als mantelzorger ook voor jezelf zorgen en grenzen trekken als het nodig is? Hoe vind je een nieuw evenwicht in een relatie die veranderd is door het “zorgen voor”?

We hebben geen kant-en-klare oplossing, die iedereen past. We kunnen jullie wel enkele handvatten aanreiken.

Spreker
Mevr. Katrijn Vanden Driessche, klinisch neuropsycholoog

Praktisch

  • 5 december | 19u - 21u30
  • Locatie: Den Achtkanter | Sint-Denijseweg 71, 8500 Kortrijk
  • Kostprijs: €5 (avond zelf te betalen)

Schrijf vooraf in

Heb jij vragen rond NAH? Contacteer één van onze medewerkers

  • Ondersteuning in de eigen omgeving: lieve [dot] borremans [at] tspoor [dot] net (Lieve Borremans)
  • Woonondersteuning of dagondersteuning in Gits of Rumbeke: mariska [dot] deroo [at] dominiek-savio [dot] be (Mariska De Roo)